Rólam

Thumbnail Img 15671

Sziasztok!

Tóth Judit vagyok, személyi edző, sporttàplàlkozàsi tanàcsadó, funkcionàlis tàplàlkozàsi tanàcsadó.

Fő területem a sporttáplálkozás ès a hormonàlis egyensúly fenntartàsa.

A sport egész életemben jelen volt. Már gyerekkoromban különböző sportágakat kipróbáltam: karate, vívás, kosárlabda, hip-hop tánc. Egyik sportban sem találtam meg azt a lelkesedést és szenvedélyt, mint a fitness-testépítésben. A mozgás a lételemem, így nem volt kérdés számomra, hogy a kezdetben hobbiként induló edzőtermi edzésekből a szemèlyi edzèst választom egyik hivatásként.  

“A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a táplálékod legyen.”
(Hippokratész)

A sport csak ad és ad, kimeríthetetlenül! Önbizalmat, magabiztosságot, fegyelmet, kitartást, barátokat és még sorolhatnám. Örülök, hogy ennek a nagy egésznek a részese lehetek. A sport, életem minden területén jelen van, enélkül nem is szeretném elképzelni a mindennapokat. Feltölt, kikapcsol, kitartásra és folyamatos fejlődésre sarkall. Ha valamiért érdemes sportolni, akkor hát ezért, önmagunkért, egy egészségesebb, teljesebb életért.

A sport mellett a màsik szenvedèlyem az egèszsègtudatos tàplàlkozàs lett.

Fiatal nőkènt a táplàlkozàsban rengeteg hibàt követtem el. A fitnesz vilàg divat diétái; a “csirke-rizs kombó”; a tejsavó fehèrje turmixok; a szènhidràttól való fèlelmek; a nyomelemhiànyok, amiknek negatív hatásait, csak később tapasztaltam és értettem meg. Belassult anyagcsere, kimaradó menzesz, mellèkvese kifàradàs, relatív ösztrogèndominancia mind-mind olyan kihívàsok, amelyeket sikerült megoldanom funkcionális táplálkozással. Ma màr tudom, mennyire fontos a hormonàlis egyensúlyunk megteremtése.
Egyre tudatosabban kezdtem fejleszteni magam különböző szakmai kèpzèsek keretein belül.

Végzettségeim:

 • Tàplàlkozàs beàllítàs
  Alkalmazott tàplàlkozàsi ismeretek 2.
  Alkalmazott táplálkozás- és élelmiszertudományi szakismeretek 2.
 • Weider Professional Fitness Trainer
  Hormonàlis tàplàlkozàsi tanàcsadó
 • Weider Professional Fitness Trainer
  Életmód- és Táplálkozási Tanácsadó/Sporttáplálkozás és Teljesítményfokozás képzés
 • Weider Professional Fitness Trainer
  Fitness és Testépítő Edző/Oktató
 • Kommunikàciós ès Üzleti Főiskola
  Közgazdász turizmus/egészsègturizmus szakon

Táplálkozással kapcsolatos tanulmànyaim során megismertem a modern táplálkozás- és élelmiszertudomány alkalmazott irányvonalait és jövőbeni lehetőségeit, ismereteket szereztem a terápiás célú és funkcionális étrendekről, valamint kapcsolódó laborvizsgálatokról és a táplálékkiegészítőkről. Megtanultam a funkcionális egészségfejlesztés alapjait, a makro – és mikrotápanyagok (ásványi anyagok, vitaminok, nyomelemek) szerepèt a táplálkozás-élettanban, az emèsztőrendszer pre- és probiotikumait. Bizonyos egészségügyi kihívásokhoz kapcsolódó funkcionális étrendi protokollokat (emésztőrendszeri és hormonális egyensúlyok, metilációs folyamatok, stb.)

Tudtam, hogy ezt akarom csinálni.

Azóta is folyamatosan képzem magam, hiszen fontos lèpèst tartani a legfrissebb kutatàsi eredmènyekkel.

Munkàm soràn a legfontosabbnak a megelőzèst tartom, az egèszsèg megőrzèsèt az èletmód kialakítàsàval. Az egèszséged a legnagyobb èrteked!

A küldetésem, hogy a legjobb tudásom alapjàn maximàlisan tudjak segíteni a hozzàm fordulóknak, hogy milyen edzèssel és táplálkozással hozhatják ki magukból a maximumot, a hormonális egyensúlyuk megtartàsa mellett! 

Edzéssel és Táplálkozástudománnyal kapcsolatos végzettségeim

Életmód- és Táplálkozástanácsadó
Sporttáplálkozás, Táplálék Kiegészítés
Fitness és Testépítő Oktató
Hormonális Táplálkozás
Alkalmazott Táplálkozási Ismeretek 2.
Alkalmazott Táplálkozás- és Élelmiszertudományi Szakismeretek 2.